Bitmeyen Buğday

 

BİTMEYEN BUĞDAY HİKÂYESİ

Bir zamanlar uzak bir ülkede iki erkek kardeş babalarından kalan çiftlikte birlikte yaşar birlikte de çalışırlarmış. Büyük kardeş evliymiş ve çocukları varmış. Küçüğü ise evli değilmiş. Her akşam iki kardeş topladıkları buğdayı eşit bir şekilde bölüşürler, herkes payına düşeni kendi ambarlarına götürürmüş.

Bir gün küçük kardeş kendi kendine:

-‘Buğdayı eşit bölmek doğru değil. Çünkü benim eşim ve çocuğum yok. Fazla buğdaya da ihtiyacım yok.’ diye düşünmüş.

Gece vakti gizlice kendi buğdayından bir çuval alıp, kardeşinin buğday ambarına götürmüş.

O günlerde ağabey de kardeşini düşünüyormuş:

-‘Benim canım kardeşim yapayalnız yaşıyor. Yaşlanınca ona bakacak çocukları bile yok. Benim çocuklarım yaşlanınca bana bakarlar. İyisi mi ben kendi buğdayımdan kardeşime vereyim’ demiş ve gece olunca gizlice kardeşinin ambarına gitmiş. Kendi buğdayından bir çuvalı alıp kardeşinin ambarına bırakmış.

Böylece iki kardeş birbirlerinden habersiz her gece aynı şeyi yapmaya başlamışlar. Bu yüzden ikisinin de buğdayı azalmıyormuş. İkisi de “Allah Allah, buğdayım neden hiç azalmıyor?” diye merak edip duruyormuş.

Bir gece ağabey yine sırtına bir çuval buğday almış. Kardeşinin ambarına götürecekmiş. Az sonra karşısında ne görsün? Kardeşi de bir çuval buğdayla onun evine gitmiyor muymuş? İşte o an iki kardeş neler olduğunu anlamışlar. Çuvalları bırakıp sevgiyle birbirlerine sarılmışlar.

İşte kardeşlik bu demekmiş.

 

Yorum Bırakınız